Μέση Ζημιά

(Ανακατεύθυνση από Μέση Αντίσταση Ζημιάς)
< Metin2Wiki < Μέση Ζημιά

Η Μέση Ζημιά είναι η ζημιά που προκαλείται από κανονικές επιθέσεις. Η ζημιά εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την Επίθεση, η οποία εμφανίζεται στο παράθυρο χαρακτήρων ( C ). Η Επίθεση είναι μία τιμή η οποία επηρεάζεται από την Αξία Επίθεσης του Όπλου (βασικό μπόνους) και από τα τυχαία μπόνους. Αυτοί οι αριθμοί δεν προστίθενται στις τιμές της Επίθεσης του καταλόγου C όπως οι πόντοι στο STR, όμως κάποιοι παράγοντες όπως η Άμυνα του εχθρού συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό της πραγματικής ζημίας.

Για όλες τις κλάσεις, η Μέση Ζημιά είναι απαραίτητη για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον εχθρό, τόσο σε PvP όσο και σε PvM, οπότε είναι απαραίτητη η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της Μέσης Ζημιάς.

Κατανομή Πόντων Κατάστασης

Με την κατανομή των πόντων κατάστασης στις ιδιότητες Κατάστασης Δύναμη και Ευκινησία , αυξάνεται διαφορετικά η ζημιά για κάθε κλάση.

Όπλα

Η Μέση Ζημιά μπορεί να επηρεαστεί εξοπλίζοντας ένα καλύτερο όπλο. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή της επίθεσης του όπλου, τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση της μέσης ζημιάς.

Ειδικά Όπλα

Υπάρχουν κάποια ειδικά όπλα που αυξάνουν σημαντικά το μέσο όρο του μπόνους ζημιάς. Όσο υψηλότερη σε αυτή την περίπτωση, είναι η θετική τιμή της μέσης ζημιάς (που φαίνεται στο πράσινο), τόσο περισσότερο αυξάνει τη μέση ζημιά του παίκτη.

Τα ακόλουθα όπλα έχουν ένα ειδικό μπόνους για την αύξηση της Μέσης Ζημιάς:

Τα παραπάνω όπλα έχουν πάντα αυτό το μπόνους. Όταν το μπόνους είναι 0 τότε δεν εμφανίζεται.

Εξοπλισμός

Κάποια αντικείμενα έχουν ως βασικό μπόνους Δύναμη και Ευκινησία και αυξάνουν έμμεσα την Μέση Ζημιά. Αυτά είναι:

Επίσης, όλα τα Όπλα και οι Ασπίδες μπορούν να πιάσουν ως μπόνους Δύναμη και Ευκινησία σε τυχαίο ποσοστό με μέγιστη τιμή 12.

Bonuses

Με τα μπόνους του εξοπλισμού μπορεί επίσης να αυξηθεί η Μέση Ζημιά. Τα μπόνους είναι: Δυνατό ενάντια σε X % (σε Όπλα), Αξία Επίθεσης +Χ (σε Πανοπλίες)

Λίθοι Πνεύματος

Σε PvM, η Μέση Ζημιά αυξάνεται με τον Λίθο κατά Τεράτων ανάλογα με το ποσοστό, ενώ σε PvP αυξάνεται με τους Λίθους ενάντια στην κάθε κλάση (Λίθος κατά Πολεμιστή,Λίθος κατά Νίντζα,Λίθος κατά Sura,Λίθος κατά Σαμάνου, Λίθος κατά Λυκανών) ανάλογα με το ποσοστό.

Χρήση Αλόγου

Η χρήση Αλόγου και Δυνατών Ζώων Ιππασίας μπορεί να αυξήσει Μέση Ζημιά. Όσο πιο υψηλό το επίπεδο του αλόγου τόσο μεγαλύτερη η τιμή της επίθεσης.

Αντικείμενα

Αυτά είναι κάποια από τα αντικείμενα που μπορούν να αυξήσουν την Μέση Ζημιά:

Ικανότητες

Υπάρχουν Ικανότητες που μπορούν να αυξήσουν την Μέση Ζημιά. Δύο από αυτές δυναμώνουν τον ίδιο τον χαρακτήρα που τις ενεργοποιεί ενώ μία από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλον παίχτη εκτός του χαρακτήρα που την ενεργοποιεί.

Μέση Αντίσταση Ζημιάς

Ωστόσο, υπάρχουν και τρόποι που μπορεί να μειώσουν την Μέση Ζημιά. Το μπόνους Μέση Ζημιά στα Ειδικά Όπλα μπορεί να πάρει και αρνητικές τιμές κι έτσι μειώνεται η ζημιά που προκαλεί ο χαρακτήρας. Επίσης, υπάρχουν αντικείμενα με Μέση Αντίσταση Ζημιάς που μειώνουν την ζημιά που δέχεται ο παίχτης, όπως τα Σκουλαρίκια γρανάτη.

Δρακόλιθοι

Με την εξέλιξη της Αλχημείας Δρακόλιθων, ο παίχτης μπορεί να λάβει Δρακόλιθους με μπόνους Μέση Ζημιά και Αντίσταση ενάντια στη Μέση Ζημιά .