Ικανότητες

< Αρχική σελίδα < Ικανότητες

Οι Δεξιότητες είναι ειδικές ικανότητες ενός χαρακτήρα. Στο επίπεδο 5 μπορείς να διαλέξεις την εκπαίδευση σου (π.χ.: Πολεμιστές - Σώματος ή Πνεύματος, Ninja -Ξιφομαχίας ή Τοξοβολίας, Sura Οπλουργίας ή Μαύρης Μαγείας, Σαμάνοι Δράκου ή Θεραπείας ) και λαμβάνεις 1 πόντο ικανοτήτων με κάθε επίπεδο που παίρνεις. Στο επίπεδο 5, λαμβάνεις 4 πόντους ικανοτήτων. Αυτοί οι πόντοι μπορούν να διανεμηθούν στις ικανότητες σου. Μόλις κατανεμηθεί έστω και 1ς πόντος μπορείς να μεταφέρεις την ικανότητά σου στην κεντρική μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου σου, και ακολούθως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με τα κουμπιά ,1-4 και F1-F4. Ή μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πατώντας δεξί κλικ στις ικανότητες.

Κάποιες ικανότητες μπορούν να μπουν και στο δεξί ή αριστερό κλικ στο πόντοι σου.

Οι ικανότητες κοστίζουν όταν χρησιμοποιούνται με Πόντους Μαγείας(SP), εξαρτώντας από την ικανότητα και το επίπεδό της, περισσότεροι ή λιγότεροι πόντοι θα χρεώνονται. Μετά τη χρήση τους,οι ικανότητες φορτώνουν ξανά, ο χρόνος φόρτωσης βέβαια, διαφέρει... Όσο ψηλότερο είναι το επίπεδο της ικανότητας, τόσο ψηλότερο και το αποτέλεσμα της. Μπορείς επίσης να αυξήσεις τα αποτελέσματα με αντικείμενα ή bonus.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Επίπεδα Ικανοτήτων

Υπάρχουν 4 επίπεδα

 • Κανονικό (Level 1 - 20)
 • Master (Level M1 - M10)
 • Grand Master (Αρχιμάστορας) (Level G1 - G10)
 • Perfect Master (Τέλειος Κύριος) (Level P)

Το επίπεδο Κανονικό αυξάνεται από τους πόντους οι οποίοι κερδίζονται με κάθε επίπεδο. Όταν η ικανότητα φτάσει στο επίπεδο 17, υπάρχει μια βασική πιθανότητα για την εξέλιξή του σε Master. Εάν δεν γίνει Master μπορείς να διαβάσεις Ζώνες Λήθης για να αφαιρέσεις έναν πόντο και να δοκιμάσεις ξανά.

Περισσότεροι από 17 πόντοι σε μια ικανότητα θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις για την ανάπτυξη του χαρακτήρα σου στο Metin2 γιατί δεν υπάρχει τρόπος να επαναφέρεις τους χαμένους πόντους γρήγορα πριν η ικανότητα γίνει Master. (Μπορείς να επαναφέρεις πίσω τους πόντους εάν είσαι 30 επίπεδο ή λιγότερο χρησιμοποιώντας την Γριά Κυρία).

Δεν χρειάζεται να προσθέτεις πόντους σε ικανότητες που δεν σκοπεύεις να τις κάνεις για το επόμενο σου Master. Το άλμα σε μια master ικανότητα αυξάνεται σημαντικά και επιπρόσθετα ενισχύεται η ικανότητα, όχι όμως από τους πόντους ικανοτήτων αλλά από το διάβασμα βιβλίων (βλ. παρακάτω). Θα πρέπει να έχεις ως στόχο το επίτευγμα του επόμενου Master όσο το δυνατό γρηγορότερα.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Εάν μια ικανότητα δεν γίνει Master στα 17

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες, μπορεί να δοκιμάσει ξανά. Υπάρχουν 3 επιλογές:

 • Η Γριά Κυρία (διαθέσιμη μέχρι το επ. 30)
  Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να πάς στην Γριά Κυρία, και να επιλέξεις Επαναφορά Ικανοτήτων . Θα κοστίσει "κάτι" Yang (εξαρτώντας από το επίπεδό σου, όσο μικρότερος τόσο φτηνότερος). Όλες οι ικανότητες θα επαναφερθούν στο μηδέν και θα έχεις την επιλογή να διαλέξεις μεταξύ των δύο επιλογών που δίνονται σαν εκπαιδεύσεις.
 • Background.png
  Ζώνη της Λήθης.png
  Βιβλίο της Λησμονιάς
  Υπάρχουν βιβλία που ονομάζονται Ζώνες της Λήθης ανάλογα με κάθε ικανότητα. Με αυτά διαγράφεις 1 πόντο ικανοτήτων από τη συγκεκριμένη ικανότητα, και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ξανά. Συνήθως χρησιμοποιείτε για άτομα τα οποία είναι μεγαλύτερο του Επιπέδου 31. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βιβλίο, μόνον όταν η ικανότητα δεν είναι Master .
 • Background.png
  Ξόρκι μηδενισμού ικανοτ..png
  Ξόρκι μηδενισμού Ικανοτήτων(Item-Shop)
  Αυτό το αντικείμενο μπορεί να αγοραστεί μόνο από το item shop έναντι δρακονομισμάτων (DC/ΔΝ). Θα μηδενίσει τους πόντους από την επιλεγμένη ικανότητα. Θα χάσεις τους πόντους που κερδήθηκαν από βιβλία και θα λάβεις 17 πόντους πίσω ανεξάρτητα από τους περισσότερους που χρησιμοποιήσεις πριν για την συγκεκριμένη ικανότητα.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Όταν η ανάγνωση είναι επιτυχής

Βιβλίο Ικανοτήτων.jpg
Βιβλίο Ικανοτήτων

Εάν έχεις κάνει μια ικανότητα Master, θα χρειαστείς Βιβλία Ικανοτήτων ανάλογα με την ικανότητα. Μπορείς να διαβάζεις βιβλία κάθε 24-26 ώρες, το οποίο κοστίζει 20,000 EXP πόντους.

Εάν διαβάσεις ένα βιβλίο (δεξί κλικ στο βιβλίο), τρία πράγματα μπορούν να συμβούν

 • Δεν μπορείς να το διαβάσεις είτε γιατί δεν έχεις το αναγκαίο επίπεδο της ικανότητας (master) είτε έχεις λιγότερο από 20k exp, ή η τελευταία ανάγνωση ήταν πριν από λιγότερο από 22-26 ώρες. Λαμβάνεις μερικά μηνύματα προσπαθώντας να διαβάσεις ένα βιβλίο. Η ουσία είναι ότι το βιβλίο δεν εξαφανίζεται (εκτός και αν διαβαστεί).
 • Με την αποτυχημένη ανάγνωση του βιβλίου, το βιβλίο εξαφανίζεται . Τότε θα δεις:
Κατάρα! Αυτό δεν δούλεψε
Η εκπαίδευση απέτυχε. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.
 • Με την επιτυχημένη ανάγνωση, το βιβλίο εξαφανίζεται.
 • Έχεις τελειώσει την εκπαίδευση επιτυχώς με αυτό το βιβλίο
Έχω καταλάβει ένα μέρος αυτής της τεχνικής αλλά απαιτείται ακόμη κάποια γνώση.
Πρέπει να διαβάσεις ακόμη 3 βιβλία για να βελτιώσεις αυτή την ικανότητα.
Πρέπει να δουλέψω σκληρά για να καταλάβω αυτή την τεχνική.
Πρέπει να διαβάσεις ακόμη 2 βιβλία για να βελτιώσεις αυτή την ικανότητα.
Έχω καταλάβει ένα μέρος αυτής της τεχνικής αλλά κάτι λείπει.
Πρέπει να διαβάσεις ακόμη 1 βιβλία για να βελτιώσεις αυτή την ικανότητα.
 • Από M1 για M2, ή μετά το τελευταίο μήνυμα (με το 1 μέσα) οδηγεί στην επιτυχή ανάγνωση και το επίπεδο αυξάνεται κατά 1. Τότε θα δεις:
Έχεις τελειώσει την εκπαίδευση επιτυχώς με αυτό το βιβλίο.

Ωστόσο, το διάβασμα των βιβλίων σπανίως δουλεύει (προς το παρών γνωρίζουμε ότι η επιτυχία τους κυμαίνεται στο 30%).

Ο αριθμός των τεχνικών βημάτων εξαρτάται από το επίπεδο του master. Για να πας από το M1 στο M2, χρειάζεσαι 1 επιτυχώς βιβλίο. Από M2 στο M3 δύο βιβλία, M3 στο M4 τρία βιβλία και ούτω καθ'εξής.

Οπότε είναι ένας μακρύς δρόμος για να κάνεις master μια ικανότητα. Από Master σε Grand Master, η ικανότητα αλλάζει από M10 σε G1. Για να φτάσεις στο Grand Master, πρέπει να διαβάσεις 1 +2 +3 +4 +5 +6 +7 +8 +9 +10 = 55 βιβλία επιτυχώς. Στην περίπτωση του ποσοστού επιτυχίας 30% ένας μέσος όρος είναι 183 βιβλία.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Τύπος Βιβλίων Ικανοτήτων

Υπάρχουν 2 τύποι βιβλίων, ένα το οποίο πέφτει από τις Metins και το άλλο όπου μπορείς να το πάρεις από

Background.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού και
Background.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού+.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού+ . Εκείνο που λαμβάνεις από το
Background.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού και
Background.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού+.png
Χρυσό Κουτί Θησαυρού+ ονομάζεται Εγχειρίδιο και υπόσχεται μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από ένα κανονικό βιβλίο.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Λίθοι Ψυχής [G → P]

Λίθος Ψυχής.jpg
Λίθος Ψυχής

Για να αυξήσεις ένα Μέγα Κύριο θα χρειαστείς Λίθο Ψυχής

Η χρήση ενός Λίθου Ψυχής κοστίζει 1000 πόντους Κάρμα (ως βάση).

Για να αναβαθμίσεις ένα G1 σε G2 θα σου κοστίσει 1000 πόντους Κάρμα. Κάθε αναβάθμιση έχει ως επιπρόσθετο κόστος +500 πόντους Κάρμα. Οπότε από G2 σε G3 θα σου κοστίσει 1500 πόντους Κάρμα. Από G3 σε G4 θα είναι 2000 κ.ο.κ.

Εάν έχεις αρνητικούς πόντους τότε θα κοστίζει το διπλάσιο κάθε φορά. Εάν από το διάβασμα πας από θετικός αρνητικό, θα σου ζητηθεί να συμπληρώσεις την φράση "Θέλω να εκπαιδευτώ" πριν επιβεβαιώσεις.

Το μέγιστο επίπεδο είναι G10. Ακολούθως έρχεται ο Τέλειος Κύριος (P) το οποίο δεν αναβαθμίζεται.

Οι Λίθοι Ψυχής αποτυγχάνουν επίσης. Είναι ένα βασικό ποσοστό επιτυχίας στο 30%.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Οι Ικανότητες των Χαρακτήρων

Πολεμιστές Σώματος


Πολεμιστές Πνεύματος


Σαμάνοι Θεραπείας


Σαμάνοι Δράκου


Sura Μαύρης Μαγείας


Sura Οπλουργίας


Ninja Στιλέτου


Ninja Τοξοβολίας

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

Δείτε επίσης