Σαμάνοι

< Metin2Wiki < Οι Κατηγορίες (Επισκόπηση / Κατηγορία) < Σαμάνοι

Σαμάνοι

Επισκόπηση:
Οι Σαμάνοι είναι σοφοί και χρησιμοποιούν ξόρκια και μαγεία. Όταν μάχονται και υποστηρίζουν τους φίλους τους, οι μυστικές τους δυνάμεις είναι πολύ αποτελεσματικές. Αποτέλεσμα της αφοσίωσής τους σε αυτές τις ικανότητες οι Σαμάνοι μπορούν να αυξήσουν τη ζημιά σε επιθέσεις ή να αναβαθμίσουν τη θεραπευτική τους δύναμη και τα ξόρκια υποστήριξης.

Αρχικά Στατιστικά
VIT: 4
STR: 3
INT: 6
DEX: 3

Ειδικότητα:

Στατιστικά

Γενικότερα, οι Σαμάνοι εκτιμούν την Ευφυΐα περισσότερο επειδή με περισσότερους πόντους INT , αυξάνεται η δύναμη των ικανοτήτων όπως επίσης τα περισσότερα buff και υποστηρικτικές ικανότητες. Η Ζωτικότητα και η Ευκινησία είναι αρκετά σημαντικοί παράγοντες δίνοντας θετικά αποτελέσματα στην επιβίωση και στην γενική επίθεση, αντίστοιχα. Φυσικά όμως, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες στησίματος Σαμάνων, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παίκτη. Η διαφορετικότητα στο στήσιμο φέρει ώς παράγοντα και διαφορετικούς σκοπούς είτε για πλήρες ΠεΤ είτε για πλήρες ΠεΠ ή ακόμη και για υποστήριξη όπως και ένα γενικό σύνολο από τις επιλογές. Συνήθως η σειρά των στατιστικών έχει ως εξής: INT ,VIT σε αναλογία 2:1 και αφού φτάσετε και τα δύο στο μέγιστο(90) συνέχεια με DEX. Το STR ανεβαίνει τελευταίο.

Οπλουργία

Οι σαμάνοι είναι μοναδικοί στην οπλουργία τους, μένοντας η μόνη κατηγορία που δέν μπορεί να φορέσει Ξίφος, αλλά η μόνη κατηγορία που μπορεί να φοράει Βεντάλια ή Καμπάνα.


Η διαφορά του να κρατάει βεντάλια ή καμπάνα σε κάθε περίπτωση είναι κάτι αρκετά απλό. Φυσικά, οι λίθοι και τα εφφέ παίζουν μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του όπλου από το άλλο, αλλά γενικότερα, υπάρχουν απλές επιλογές.

  • Σε περίπτωση ΠεΤ όπου ο Σαμάνος μάχεται επάνω στο άλογο (με την προϋπόθεση ο σαμάνος να έχει πολεμικό ή στρατιωτικό άλογο), η επιλογή είναι αποκλειστικά στην καμπάνα. Υπάρχουν λίγοι λόγοι γι'αυτό, ο ποιό λογικός είναι ότι οι βεντάλιες είναι απλά αναποτελεσματικές από το άλογο. Κυρίως όμως, οι καμπάνες έχουν μεγαλύτερη φυσική αξία επίθεσης από τις βεντάλιες ίδιου επιπέδου και αξίας.
  • Οι Σαμάνοι μπορούν να υπερέχουν σε ΠεΠ με βεντάλια, ειδικά με αρκετή ταχύτητα μαγείας. Οι σαμάνοι μπορούν να προκαλέσουν γρήγορη μεγάλη ζημιά με κάθε επιτυχή ικανότητα, όπως μπορεί να βάλει buff γρηγορότερα όσο μάχεται.
  • Οι υποστηρικτικοί Σαμάνοι βασίζονται περισσότερο στα εφφέ αντικειμένων παρά στα ίδια τα αντικείμενα, παρόλο που είναι ένας υβριδικός υποστηρικτικός σαμάνος που παραμένει χωρίς άλογο, η βεντάλια είναι προτιμότερη για τις περιπτώσεις όπου ο Σαμάνος πρέπει να υπερασπίσει τον εαυτό τού/της.
  • Για ΠεΠ, η βεντάλια είναι συνήθως η πιό αναγκαία, δίνοντας μεγαλύτερη αξία μαγικής επίθεσηςη, η οποία ενισχύει τις ικανότητες. Με εξαίρεση του κανόνα την Καμπάνα Μπαμπού, η οποία στο +9, δίνει περισσότερη μαγική αξία από κάθε βεντάλια.


Πανοπλία

Η πανοπλία ενώς σαμάνου ονομάζεται Φόρεμα, καθώς οι παίκτες συνήθως αποκαλούν τις πανοπλίες φουστάνια, καθώς ο γυναικείος χαρακτήρας των σαμάνων ήταν ο μόνος γυναικείος χαρακτήρας στην ιστορία του Metin2.


Υποκατηγορίες:
Καθώς ο Σαμάνος φτάνει στο επίπεδο 5, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 υποκατηγορίες με διαφορετικές ικανότητες. Αυτές οι δύο κατηγορίες, ονομάζονται, Θεραπείας και Δράκου.

Θεραπεία

Η κατηγορία Θεραπείας, χαρακτηρίζεται κυρίως από την σημαντικότερη ικανότητα : "Θεραπεία" , ικανότητα η οποία θεραπεύει το HP καθώς επίσης και αρνητικά εφφέ. Η αποτελεσματικότητα αυτής της ικανότητας βασίζεται στο επίπεδο της καθώς και στην μαγική επίθεση του Σαμάνου, και όχι μόνο της Εφϋίας. Εκτώς την μοναδική ικανότητα να θεραπεύεται μόνος/η και σύμμαχους, οι Θεραπευτές Σαμάνοι γνωρίζονται για την γρήγορη ταχ. μαγείας και ταχ. κίνησης από την ικανότητα "Ταχύτητα", η οποία επιρρεάζεται μόνο από το επίπεδο της ικανότητας και όχι από την Εφϋία ή την μαγική επίθεση. Ο συνδιασμός της αυτοθεραπείας, της ταχύτητας μαγείας και κίνησης, και με ένα σέτ από γρήγορες ικανότητες, καθιστούν τον Θεραπευτή Σαμάνο πολύ τρομακτικό σε ΠεΠ, ή να αποτελέσουν εντυπωσιακές επιλογές ΠεΤ

Δημιουργία Ικανοτήτων για ΠεΠ:


Δημιουργία Ικανοτήτων για ΠεΤ:Δράκου

Οι Σαμάνοι Δράκου είναι κυρίως σε εγγρήγορση λόγω της ικανότητας τους να κάνουν buffs στους σύμμαχούς τους με εσωτερικά εφφέ όπως μεγάλη πιθανότητα κρίσιμου καθώς και αντίσταση σε φυσικά χτυπήματα. Η αποτελεσματικότητα των buffs εξαρτώνται από το επίπεδο της ικανότητας καθώς και την εφϋία μόνο. Ακόμη και με ένα χαμηλού επιπέδου όπλο με εφφέ εφϋίας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα buff καλύτερα από ένα μεγαλύτερου επιπέδου όπλο χωρίς εφϋία. Οστώσο, οι Σαμάνοι Δράκου έχουν ισχυρές επιθετικές ικανότητες με αποτέλεσμα να προκαλέσουν διαρκή φωτιά, όπως και μεγάλη απόσταση ικανοτήτων ειδικά για ΠεΤ, χρήσιμα και για ΠεΠ. Για να αφομειώσεις τις ικανότητες του Σαμάνου Δράκου είναι γρήγορο, όπως και οι μακρυνές αποστάσεις στις ικανότητες μοιάζουν με του Σαμάνου Θεραπείας. Οι Σαμάνοι Δράκου μπορούν να παίξουν και αυτοί με συνδιασμούς ΠεΠ, ΠεΤ αλλά διαλέγοντας ικανότητες που βασίζονται σε εχθρούς.

Δημιουργία Ικανοτήτων για ΠεΠ:


Δημιουργία Ικανοτήτων για ΠεΤ:
Με τις σωστές ικανότητες, στήσιμο, και εξοπλισμό, ένας υπομονετικός παίκτης μπορεί να φτιάξει έναν Σαμάνο Δράκου τόσο επιτυχή όσο κάθε άλλη κατηγορία οποιουδήποτε στύλ παιχνιδιού προτιμούν.

▲ Αρχή Της Σελίδας ▲

< Metin2Wiki < Οι Κατηγορίες (Επισκόπηση / Κατηγορία) < Σαμάνοι


Shaman.png