Βαθμός

< Metin2Wiki < Βαθμός
Componentdesign1.png Αυτό το άρθρο είναι πολύ σύντομο, μη ολοκληρωμένο ή χρειάζεται απλά έλεγχο απο συντάκτη για την ορθότητα του. Βοηθήστε το Metin2Wiki να αναπτυχθεί δουλέψτε πάνω σε αυτό το άρθρο!
Ελλιπή: ΚατηγορίεςΓενικές πληροφορίες σχετικά με τους βαθμούς

Το σύστημα βαθμών χωρίζεται σε 3 κατηγορίες και περιγράφει αντίστοιχα βάση των βαθμών αν ένας παίκτης είναι κακός, ουδέτερος ή καλός. Αυτές οι κατηγορίες χωρίζονται σε εννέα διαφορετικά τμήματα που βασίζονται σε μια κλίμακα απο -20.000 έως 20.000.

Βαθμός Πόντοι
Ιπποτικός 12,000 έως 20,000
Ευγενής 8,000 έως 11,999
Καλός 4,000 έως 7,999
Φιλικός 1,000 έως 3,999
Ουδέτερος 0 έως 999
Επιθετικός -1 to -3,999
Απατηλός -4,000 έως -7,999
Κακόβουλος -8,000 έως -11,999
Σκληρός -12,000 έως -20,000


Για να αποκτήσει θετικό βαθμό κάποιος θα πρέπει να σκοτώσει τέρατα. Επίσης μπορεί να λάβει αρκετούς βαθμούς όταν βρίσκεται εκτός της λεγόμενης "ασφαλής ζώνης" (πχ άτομα με θετικό βαθμό λαμβάνουν ένα πόντο κάθε δύο λεπτά, ενώ άτομα με αρνητικό βαθμό λαμβάνουν έξι πόντους κάθε λεπτό), όταν κάνει εμπόριο και όταν ψαρεύει.

Για να δείτε πόσους βαθμούς έχει ο παίκτης σας μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο C στο πληκτρολόγιο σας όταν βρίσκεστε στο παιχνίδι και να μετακινήσετε το ποντίκι σας στο όνομα του χαρακτήρα.

Αρνητικούς πόντους κερδίζετε κάνοντας μονομαχίες (PvP) έχοντας γυρίσει τη PvP λειτουργία σε "ελεύθερο" ή όταν κάποιος από την ομάδα σας το κάνει αυτό. Με αυτού του είδους τις μονομαχίες χάνετε κάθε βαθμό κατάταξης .

Όταν έχετε αρνητικούς πόντους μπορείτε να χάσετε αντικείμενα από το επίπεδο 50 όταν σκοτωθείτε. Αυτό μπορείτε να το προλάβετε σε μεγάλο βαθμό φορώντας το Δαχτυλίδι της Lucy (εάν στους βαθμούς είστε σκληρό, μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να εξακολουθήσουν να πέφτουν αντικείμενα).

Για παράδειγμα, για να αυξήσετε μια ικανότητα σε [[Ικανότητες#Λίθοι Ψυχής [G → P]|G]] με λίθους ψυχής θα αφαιρεθούν 1000 πόντοι από το G1 στο G2. Για κάθε επόμενο βήμα θα χρειαστούν 500 πόντοι επιπλέον. Αν έχετε αρνητικούς βαθμούς θα αφαιρεθούν οι διπλάσιοι πόντοι.

Αν έχετε κάποιο θετικό ή ουδέτερο μέρος τότε θα έχετε και πολλές ευκαιρίες να ανεβάσετε γρήγορα τους βαθμούς σας:

  1. Όταν σκοτώνετε τέρατα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Γάντι του Σοφού Βασιλιά ώστε να κερδίσετε τους διπλάσιους από τους κανονικούς πόντους.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε ένα Σύμβολο Σοφού Βασιλιά μπορείτε να λάβετε διπλούς πόντους με αυτό (γίνεται να το συνδυάσετε με το γάντι) για τους βαθμούς σας.
  3. Αρνητικοί βαθμοί μπορούν να βελτιωθούν χρησιμοποιώντας το Φασόλι Zen ώστε να τους αυξήσετε κατά 500. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τους βαθμούς σας με ένα Φρούτο ζωής με το οποίο κερδίζετε 2000 πόντους (διάρκεια: 8 ώρες).

Για την εμφάνιση των βαθμών υπάρχουν δυο διαφορετικές γραμματοσειρές. Μια ελαφρύτερη και μια σκοτεινότερη. Η γραμματοσειρά που έχει κάθε χαρακτήρας είναι συμπτωματική.

Η απώλεια βαθμών στην ομάδα

Αν κάποιος από την ομάδα σας σκοτώσει κάποιον από το ίδιο βασίλειο''''' έχοντας βάλει ελεύθερο ο ίδιος θα αφαιρεθούν πόντοι από τους βαθμούς όλης της ομάδας! Εδώ οι 2000 πόντοι χωρίζονται ανάλογα με τον αριθμό παικτών που έχει η ομάδα.


Η απώλεια αντικειμένων μπορεί να προληφθεί φορώντας το Δαχτυλίδι της Lucy. Η Κάπα του Δραπέτη δεν προστατεύει από την απώλεια αντικειμένων.