Πιθανό Χτύπημα Διάτρησης

Ενα χτύπημα διάτρησης είναι μια επίθεση που διαπερνά την Άμυνα του αντίπαλου. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κανονικές επιθέσεις όσο και σε ικανότητες (με πολύ μικρότερη πιθανότητα). Ακόμη και Τέρατα μπορούν να κάνουν χτυπήματα διάτρησης. Υπερβαίνουν και τη Μαγική Αντίσταση στην περίπτωση μιας επίθεσης μαγείας.

Τύπος Ζημιάς Διάτρησης

Ο ακριβής μηχανισμός της λειτουργίας του χτυπήματος διάτρησης έχει διευκρινιστεί πρόσφατα και έχει έρθει με τον ακόλουθο τύπο για τον υπολογισμό της ζημιάς (ισχύει για σωματική βλάβη):

ΤύποςΖημιάςΔιάτρησης.jpg


(Ο ίδιος τύπος χωρίς τον όρο + Άμυνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της ζημιάς, χωρίς διάτρηση)

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο είναι κατανοητό ότι η διάτρηση (χωρίς bonus):

  • Προκαλεί βλάβη ίση με την άμυνα του εχθρού εάν: Άμυνα του στόχου > Επίθεσης του προσώπου που πραγματοποιεί τη διάτρηση
  • Προκαλεί βλάβη ίση με την επίθεση του προσώπου που πραγματοποιεί τη διάτρηση εάν: Άμυνα του στόχου < Επίθεση του προσώπου που κάνει τη διάτρηση.

Εμφανίζονται στον τύπο:

  • Η Βασική ζημιά, δηλαδή η πραγματική επίθεση με την οποία ο χαρακτήρας / όχλος εκτελεί τη διάτρηση που προκαλεί στο στόχο χωρίς να εξετάζεται η άμυνα.
  • Οι Βελτιώσεις Επιθέσεων, δηλαδή η αύξηση των ζημιών αυτού που εκτελεί το χτύπημα λόγω ικανοτήτων.
  • Η Άμυνα του στόχου.
  • Τρεις όροι Bonus Επιπέδου Ι, Bonus Επιπέδου II και Bonus Επιπέδου III.

Ο όρος Μέγιστο {0, (Βασική Ζημιά + Βελτιώσεις Επιθέσεων) * Bonus Επιπέδου Ι - Άμυνα} δείχνει ότι, αν η φυσική άμυνα υπερβαίνει τη βασική Ζημιά (προστίθενται στις αναβαθμίσεις και πολλαπλασιάζεται με το μπόνους Ι).

Οι όροι Bonus Επιπέδου I, II, III (πρέπει να γίνουν κατανοητοί ως μια δεκαδική τιμή, δηλαδή: + 50% = 1,5 50% = 0.5) είναι το κλειδί για την πολύπλοκη λειτουργία των διατρήσεων, στην πραγματικότητα, παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα στη τελική βλάβη. Έχει πράγματι αποδειχθεί ότι τα διάφορα μπόνους δεν είναι όλα ίσα, αλλά μπορούν να ομαδοποιηθούν σε αυτές τις τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την επίδραση που έχουν στην βλάβη διάτρηση.


Κρίσιμη τιμή Άμυνας

Η κρίσιμη τιμή της άμυνας είναι αυτή που χωρίζει τους δύο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας της ζημιάς της διάτρησης, δηλαδή εκείνη στην οποία Άμυνα > Βελτιώσεις Επιθέσεων * Bonus Επιπέδου I και εκείνη στην οποία Άμυνα < Βελτιώσεις Επιθέσεων * Bonus I . Στην γραφική παράσταση της συνάρτησης άμυνας της βλάβης διάτρησης (βλέπε παρακάτω) το σημείο αυτό είναι όπου οι δύο γραμμές «συγκολλούνται». Η κρίσιμη τιμή είναι πάντα ίση με (Βασική Ζημιά + Βελτιώσεις Επιθέσεων) * Bonus Επιπέδου Ι.

Τάσεις Ζημιάς Διάτρησης

Μόλις καθοριστεί η βασική Ζημιά και το Bonus χαρακτήρων / όχλου , η ζημιά διάτρησης ακολουθεί αυτή την τάση με τις αλλαγές στην Άμυνα:

Διάτρηση1.png

Στο παραπάνω γράφημα είναι η Ζημιά Διάτρησης που έχει καθοριστεί στο 75 και όλα τα Bonus Επιπέδου I: όπως μπορείτε να δείτε, το 75 είναι επίσης η απόσταση Άμυνας κατά την οποία ο στόχος αρχίζει να υποφέρει επιπλέον ζημιές (αλλά πάσχει η ίδια ζημία για μικρότερες τιμές Άμυνας)

Διάτρηση2.png

Σε αυτό το γράφημα, το Bonus Επιπέδου ΙΙ καθορίστηκε με 1,5 (δηλαδή εκείνη που διαπερνά έχει μία βλάβη + 50% έναντι του στόχου), ενώ η ζημιά βάσης είναι πάντα 75. Σε αυτή την περίπτωση είναι βολικό για τον στόχο να επιτευχθεί μια Άμυνα όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τη ζημιά επιτιθέμενου.

Με την αλλαγή σε Bonus Επιπέδου ΙΙΙ δεν αλλάζει κάτι εκτός από το να "ανέβει" κατά την επεξεργασία του μπόνους και να κινηθεί προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά της κρίσιμης τιμής.

Κάνοντας Διάτρηση

Κανονικά ένας χαρακτήκρας δεν μπορεί να κάνει διάτρηση: πρέπει να εξοπλίσει ειδικά Bonuses.

Ένα χτύπημα διάτρησης μπορεί να συμβεί σε συνδυασμό με ένα Κρίσιμο Χτύπημα: αν συμβεί αυτό, η τελική ζημιά θα είναι ίση με τη βασική ζημιά που διπλασιάστηκε κατά την άμυνα του εχθρού. Δεν είναι σαφές εάν η % της διάτρησης επηρεάζεται ή όχι από τη διαφορά επιπέδου μεταξύ των χαρακτήρων. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ήταν, θα ήταν μια επιρροή μείζονος σημασίας σε σύγκριση με αυτό που βρέθηκε στο κρίσιμο ή σε μπόνους όπως το Δηλητήριο.

Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με Διάτρηση

  • Όσον αφορά την Σκοτεινή Προστασία, είναι διάτρητος, ενώ η μείωση των επιβλαβών συνεπειών (33%) παραμένει σταθερή.

Αντικείμενα που υποστηρίζουν το μπόνους

Επίπεδο Μπόνους

Ποσοστά Χτυπήματος Διάτρησης
1%
2%
3%
5%
10%

Αντικείμενα που έχουν το μπόνους ως βασικό

Ακολουθεί τις παρακάτω αυξήσεις:

+ Ποσοστά Χτυπήματος Διάτρησης
+0 1%
+1 2%
+2 3%
+3 4%
+4 5%
+5 6%
+6 8%
+7 10%
+8 13%
+9 20%