Σαμάνοι


Άντρας ♂ Γυναίκα ♀ Περιγραφή
Σαμάνος Άντρας.png Σαμάνα Γυναίκα.png Οι Σαμάνοι είναι σοφοί και χρησιμοποιούν ξόρκια και μαγεία. Όταν μάχονται και υποστηρίζουν τους φίλους τους, οι μυστικές τους δυνάμεις είναι πολύ αποτελεσματικές. Αποτέλεσμα της αφοσίωσής τους σε αυτές τις ικανότητες οι Σαμάνοι μπορούν να αυξήσουν τη ζημιά σε επιθέσεις ή να αναβαθμίσουν τη θεραπευτική τους δύναμη και τα ξόρκια υποστήριξης.

Αρχικά Στατιστικά
 • VIT: 4
 • INT: 6
 • STR: 3
 • DEX: 3


Οι Σαμάνοι είναι παίχτες που χρησιμοποιούνται κυρίως ως υποστηρικτές κατά τη διάρκεια μιας μάχης ή ενός exp, αλλά αν αναπτυχθούν καλά, έχουν επίσης εξαιρετικές δεξιότητες στο PvP. Είναι υποτιμημένοι λόγω της χαμηλής δύναμης που έχουν στα χαμηλά Επίπεδα. Στη πραγματικότητα μπορεί στην αρχή να αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη του παίχτη, αλλά οι προσδοκίες και η δυναμική των Σαμάνων είναι πολύ υψηλές αν αναπτυχθούν από έναν έμπειρο χρήστη. Οι ικανότητες που επιλέγονται από το Επίπεδο 5 είναι: Δύναμης Δράκου ή Θεραπείας.

Στατιστικά

Γενικότερα, οι Σαμάνοι εκτιμούν την Ευφυΐα περισσότερο επειδή με περισσότερους πόντους INT , αυξάνεται η δύναμη των ικανοτήτων όπως επίσης τα περισσότερα buff και υποστηρικτικές ικανότητες. Η Ζωτικότητα και η Ευκινησία είναι αρκετά σημαντικοί παράγοντες δίνοντας θετικά αποτελέσματα στην επιβίωση και στην γενική επίθεση, αντίστοιχα. Φυσικά όμως, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες στησίματος Σαμάνων, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παίκτη. Η διαφορετικότητα στο στήσιμο φέρει ως παράγοντα και διαφορετικούς σκοπούς είτε για πλήρες PvM (παίχτης εναντίον τέρατος) είτε για πλήρες PvP (παίχτης εναντίον παίχτη) ή ακόμη και για υποστήριξη όπως και ένα γενικό σύνολο από τις επιλογές. Συνήθως η σειρά των στατιστικών έχει ως εξής: INT ,VIT σε αναλογία 2:1 και αφού φτάσετε και τα δύο στο μέγιστο(90) συνέχεια με DEX. Το STR ανεβαίνει τελευταίο.

Οπλουργία

Οι σαμάνοι είναι μοναδικοί στην οπλουργία τους, μένοντας η μόνη κατηγορία που δεν μπορεί να φορέσει Ξίφος, αλλά η μόνη κατηγορία που μπορεί να φοράει Βεντάλια ή Καμπάνα.


Η διαφορά του να κρατάει βεντάλια ή καμπάνα σε κάθε περίπτωση είναι κάτι αρκετά απλό. Φυσικά, οι λίθοι και τα εφέ παίζουν μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του όπλου από το άλλο, αλλά γενικότερα, υπάρχουν απλές επιλογές.

 • Σε περίπτωση PvM (παίχτης εναντίον τέρατος) όπου ο Σαμάνος μάχεται επάνω στο άλογο (με την προϋπόθεση ο σαμάνος να έχει πολεμικό ή στρατιωτικό άλογο), η επιλογή είναι αποκλειστικά στην καμπάνα. Υπάρχουν λίγοι λόγοι γι'αυτό, ο πιο λογικός είναι ότι οι βεντάλιες είναι απλά αναποτελεσματικές από το άλογο. Κυρίως όμως, οι καμπάνες έχουν μεγαλύτερη φυσική αξία επίθεσης από τις βεντάλιες ίδιου επιπέδου και αξίας.
 • Οι Σαμάνοι μπορούν να υπερέχουν σε PvP (παίχτης εναντίον παίχτη) με βεντάλια, ειδικά με αρκετή ταχύτητα μαγείας. Οι σαμάνοι μπορούν να προκαλέσουν γρήγορη μεγάλη ζημιά με κάθε επιτυχή ικανότητα, όπως μπορεί να βάλει buff γρηγορότερα όσο μάχεται.
 • Οι υποστηρικτικοί Σαμάνοι βασίζονται περισσότερο στα εφέ αντικειμένων παρά στα ίδια τα αντικείμενα, παρόλο που είναι ένας υβριδικός υποστηρικτικός σαμάνος που παραμένει χωρίς άλογο, η βεντάλια είναι προτιμότερη για τις περιπτώσεις όπου ο Σαμάνος πρέπει να υπερασπίσει τον εαυτό τού/της.
 • Για PvP, η βεντάλια είναι συνήθως η πιο αναγκαία, δίνοντας μεγαλύτερη αξία μαγικής επίθεσης, η οποία ενισχύει τις ικανότητες. Με εξαίρεση του κανόνα την Καμπάνα Μπαμπού, η οποία στο +9, δίνει περισσότερη μαγική αξία από κάθε βεντάλια.


Θεραπεία

Σύντομη περιγραφή: Οι Σαμάνοι Θεραπείας είναι πολύ δύσκολοι παίχτες για να αναπτυχθούν γιατί δε μπορούν να ξεχωρίσουν στο exp. Στα μεγάλα Επίπεδα έχουν την ικανότητα της Θεραπείας και επιθετικές ικανότητες που τους κάνουν έγκυρους αντιπάλους. Τέλος, σε μια μάχη ξεχωρίζουν για την ικανότητα που έχουν να αναισθητοποιούν τους αντιπάλους τους για μεγάλο χρονικό διάστημα (ικανότητα Έκκληση_Αστραπής) και για την ικανότητα να ακυρώνουν όλες τις αρνητικές επιδράσεις πάνω τους ή σε ένα σύμμαχο (ικανότητα Γιατρειά).
Γενικά: Η κατηγορία Θεραπείας, χαρακτηρίζεται κυρίως από την σημαντικότερη ικανότητα : "Θεραπεία" , ικανότητα η οποία θεραπεύει το HP καθώς επίσης και αρνητικά εφέ. Η αποτελεσματικότητα αυτής της ικανότητας βασίζεται στο επίπεδο της καθώς και στην μαγική επίθεση του Σαμάνου, και όχι μόνο της Ευφυΐας. Πέρα από την ικανότητα να θεραπεύουν τους εαυτούς τους αλλά και σύμμαχους, οι Θεραπευτές Σαμάνοι γνωρίζονται για την γρήγορη Ταχύτητα Μαγείας και Ταχύτητα Κίνησης από την ικανότητα "Ταχύτητα", η οποία επηρεάζεται μόνο από το επίπεδο της ικανότητας και όχι από την Ευφυΐα ή την μαγική επίθεση. Ο συνδυασμός της αυτοθεραπείας, της ταχύτητας μαγείας και κίνησης, και με ένα σέτ από γρήγορες ικανότητες, καθιστούν τον Θεραπευτή Σαμάνο πολύ τρομακτικό σε PvP, ή να αποτελέσουν εντυπωσιακές επιλογές σε exp.

Icon Γιατρειά.png Γιατρειά Αμέσως θεραπεύει το HP σε όποιο στόχο έχει επιλεχθεί, και ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει όλα τα αρνητικά εφέ Αντιμετώπιση_Αρνητικών_Επιπτώσεων, εκτός από αυτά που δημιουργήθηκαν από την ικανότητα που ακυρώνουν τη συγκεκριμένη (περισσότερα αν πατήσετε στην ικανότητα πάνω)

Η ποσότητα HP που αναγεννιέται, αυξάνεται με την αύξηση της Ευφυΐας (INT) και της Μαγικής Επίθεσης.

Το ποσοστό % θεραπείας των αρνητικών εφέ, επηρεάζεται μόνο από το επίπεδο της ικανότητας. Θεραπεύει επίσης το Δηλητήριο (Πιθανότητα_Δηλητηρίασης) και ακυρώνει τη πιθανότητα λιποθυμίας (Πιθανότητα_Λιποθυμίας).
Icon Ταχύτητα.png Ταχύτητα Με την αναβάθμιση της ικανότητας, αυξάνεται η Ταχύτητα Μαγείας και η Ταχύτητα Κίνησης του κάθε στόχου. Η ικανότητα επηρεάζεται μόνο από την αναβάθμιση του επιπέδου της ικανότητας.
Icon Επίθεση +.png Επίθεση+ Με την αναβάθμιση της ικανότητας, αυξάνεται η αξία επίθεσης του κάθε στόχου. Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και από τη Δύναμη (STR). Συνίσταται η ικανότητα αυτή να αναπτυχθεί στο τέλος, μιας και η αξία επίθεσης που δίνει είναι μικρή.
Icon Έκκληση Αστραπής.png Έκκληση_Αστραπής Ο Σαμάνος ρίχνει μια αστραπή από τον ουρανό η οποία χτυπάει πολλαπλούς στόχους και έχει πιθανότητα λιποθυμίας. Είναι η ικανότητα του Σαμάνου η οποία κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στους αντιπάλους (επηρεάζει μέχρι και 15 αντιπάλους). Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και τη Δύναμη (STR).
Icon Ρίψη Αστραπής.png Ρίψη_Αστραπής Ο Σαμάνος ρίχνει μια αστραπή η οποία χτυπάει πολλούς στόχους. Δεν χτυπάει ολόκληρη περιοχή αλλά στόχους οι οποίοι είναι κοντά μεταξύ τους. Έχει μόνο 8 δευτ. χρόνο επαναφόρτωσης και γι' αυτό είναι σκόπιμο να αναπτυχθεί για τα PvP. Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και την Ευκινησία (DEX).
Icon Νύχι Αστραπής.png Νύχι_Αστραπής Ο Σαμάνος ρίχνει μια αστραπή που κάνει μια αλυσιδωτή επίθεση. Είναι η ικανότητα που προκαλεί τη μικρότερη ζημιά, αλλά από την άλλη πλευρά επηρεάζει πολλούς στόχους. Ο αριθμός των στόχων που χτυπάει, αυξάνεται με την ανάπτυξη της ικανότητας και η ζημιά που κάνει στον κάθε στόχο μειώνεται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των στόχων. Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και τη Δύναμη (STR). Επίσης, υπάρχει και μια σχέση με τη πιθανότητα λιποθυμίας (Πιθανότητα_επιβράδυνσης) η οποία επηρεάζεται μόνο από την Ευφυΐα (INT).

Δύναμης Δράκου

Σύντομη περιγραφή: Οι Σαμάνοι με τις ικανότητες Δύναμης Δράκου είναι ιδιαίτεροι στο να αναπτυχθούν. Μόνοι τους αναπτύσσονται δύσκολα, όμως με μια καλή ομάδα μπορούν να επεκταθούν σε υψηλά επίπεδα. Οι ικανότητες τους δεν έχουν υψηλές αξίες, αλλά αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς είναι ο μικρός χρόνος επαναφόρτωσης των ικανοτήτων τους.
Γενικά: Οι Σαμάνοι Δράκου είναι κυρίως σε εγρήγορση λόγω της ικανότητας τους να κάνουν buffs στους συμμάχους τους με εσωτερικά εφέ όπως μεγάλη πιθανότητα κρίσιμου καθώς και αντίσταση σε φυσικά χτυπήματα.
Η αποτελεσματικότητα των buffs εξαρτώνται από το επίπεδο της ικανότητας και της ευφυΐας μόνο. Ακόμη και με ένα χαμηλού επιπέδου όπλο με μπόνους ευφυΐας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα buff καλύτερα από ένα μεγαλύτερου επιπέδου όπλο χωρίς ευφυΐα. Ωστόσο, οι Σαμάνοι Δράκου έχουν ισχυρές επιθετικές ικανότητες με αποτέλεσμα να προκαλέσουν διαρκή φωτιά, όπως και μεγάλη απόσταση ικανοτήτων ειδικά για PvM (παίχτης εναντίον τέρατος), χρήσιμα και για PvP(παίχτης εναντίον παίχτη).
Για να αφομοιώσεις τις ικανότητες του Σαμάνου Δράκου είναι γρήγορο, όπως και οι μακρινές αποστάσεις στις ικανότητες μοιάζουν με του Σαμάνου Θεραπείας. Οι Σαμάνοι Δράκου μπορούν να παίξουν και αυτοί με συνδυασμούς PvP (παίχτης εναντίον παίχτη) - PvM (παίχτης εναντίον τέρατος) αλλά διαλέγοντας ικανότητες που βασίζονται σε εχθρούς.

Icon Βοήθεια του Δράκου.png Βοήθεια_του_Δράκου Με την αναβάθμιση της ικανότητας, ο παίχτης παίρνει % (ποσοστό) Κρίσιμο_Χτύπημα. Το % αυξάνεται όσο αυξάνεται και η Ευφυΐα (INT).
Icon Ευλογία.png Ευλογία Με την αναβάθμιση της ικανότητας, ο παίχτης παίρνει % αντίσταση φυσικής ζημιάς. Το % αντίστασης φυσικής ζημιάς αυξάνεται, όσο αυξάνεται η Ευφυΐα (INT) και την Ευκινησία (DEX).
Icon Βρυχηθμός Δράκου.png Βρυχηθμός_Δράκου Ικανότητα από απόσταση η οποία χτυπάει παραπάνω από έναν στόχο και με % πιθανότητας Μόνιμη_Φωτιά. Είναι από τις επιθετικές ικανότητες των Σαμάνων που έχουν μεγάλη επιρροή στους αντιπάλους. Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και από τη Δύναμη (STR).
Icon Δρακόντεια Ριπή.png -Δρακόντεια_Ριπή Ικανότητα από απόσταση με % πιθανότητα Μόνιμη_Φωτιά. Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και την Ευκινησία (DEX).
Icon Ιπτάμενο Φυλακτό.png Ιπτάμενο_Φυλακτό Ικανότητα από απόσταση η οποία χτυπάει έναν αντίπαλο(ή δύο αν είναι πολύ κοντά). Είναι επιθετική ικανότητα των Σαμάνων, αλλά η ζημιά που δημιουργεί στον αντίπαλο είναι μικρή. Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και από τη Δύναμη (STR).
Icon Αντανάκλαση.png Αντανάκλαση Με την αναβάθμιση της ικανότητας, ο παίχτης παίρνει % (ποσοστό) που επιστρέφει φυσική ζημιά στον αντίπαλο (στο Perfect μπορεί να φτάσει γύρω στο 50%.). Η ικανότητα επηρεάζεται από την Ευφυΐα (INT) και την Ευκινησία (DEX).

Οδηγός

PvM

Το PvM αφορά τις μάχες ενάντια στα τέρατα του παιχνιδιού. Ανάλογα με την ικανότητα που διαλέξατε

Θεραπείας

Σημείωση: Σε όλες τις ικανότητες επίθεσης, η ζημιά αυξάνεται με την αξία μαγικής επίθεσης. Τα όπλα που θα βοηθούσαν περισσότερο τους Σαμάνους Θεραπείας είναι οι Βεντάλιες.

 1. Έκκληση Αστραπής
 2. Γιατρειά
 3. Ρίψη Αστραπής
 4. Ταχύτητα
 5. Νύχι Αστραπής
 6. Επίθεση+

Δύναμης Δράκου

Σημείωση: Σε όλες τις ικανότητες επίθεσης, η ζημιά αυξάνεται όσο αυξάνεται και η μαγική επίθεσης. Τα όπλα που θα βοηθούσαν περισσότερο τους Σαμάνους Δύναμης Δράκου είναι οι Καμπάνες.

 1. Βοήθεια του Δράκου
 2. Ευλογία
 3. Βρυχηθμός Δράκου
 4. Δρακόντεια Ριπή
 5. Ιπτάμενο Φυλακτό
 6. Αντανάκλαση

PvP

Το PvP αφορά τις μάχες ενάντια σε άλλους παίχτες του παιχνιδιού. Ανάλογα με την ικανότητα που διαλέξατε

Θεραπείας

 1. Γιατρειά
 2. Ρίψη Αστραπής
 3. Έκκληση Αστραπής
 4. Ταχύτητα
 5. Νύχι Αστραπής
 6. Επίθεση+

Δύναμης Δράκου

 1. Βοήθεια του Δράκου
 2. Δρακόντεια Ριπή
 3. Ιπτάμενο Φυλακτό
 4. Βρυχηθμός Δράκου
 5. Ευλογία
 6. Αντανάκλαση
Shaman.png